Pizza Quattro Formaggi, reteta lui George vicecampion European la pizza

de Bucataras in Pizza, 7 Sep 2016 | 10359 vizualizari

 

In fiecare joi, George , vicecampion European la pizza, ne arata inca o reteta de pizza. Azi facem Pizza Quattro Formaggi, va era pofta?

 

INGREDIENTE

INGREDINETE ALUAT pentru 3 Pizza:

  • Faina tip 000 1 kg
  • Ulei de masline 50 ml
  • Sare 25 g
  • Drojdie USCATA 7 g
  • Apa 600 ml
  • Zahar 10 g

INGREDIENTE pizza quattro formaggi:

  • 500 g aluat de pizza
  • 250 g Mozzarrella
  • 120 g Cascaval afumat
  • 160 g Camembert
  • 150 g Gorgonzola
  • Ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Quattro Formaggi, reteta lui George vicecampion European la pizza:

Pasii de preparare pentru aluatul de pizza:

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.

2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.

Pasii de preparare pentru pizza quattro formaggi.

1. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.

2 Preincalzeste cuptorul la maxim.

3. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pentru ca blatul sa nu se lipeasca si sa fie crocant dedesubt. Pune aluatul in tava.

4. Pune deasupra branzeturile taiate cubulete: mozzarella, cascavalul afumat, camembertul si gorgonzola. Ai grija sa pui aceeasi cantitate de branza pe toata suprafata pizzei.

 

5. Baga tava la cuptor pentru 8-10 minute avand grija sa o intoarci dupa 4 minute, pentru a se coace uniform. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Quattro Formaggi, reteta lui George vicecampion European la pizza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza regina